Video call

Videoproductie

▶️ Videocontent is nu nog belangrijker geworden. Zoek je een manier om je boodschap op een leuke en duidelijke manier over te brengen? Kom dan een video opnemen in mijn 🟩 greenscreenstudio en ik maak er een online winnaar van 🏆. Licht ✔️ Geluid ✔️ Camera ✔️ Actie 🎬

Prijzen

Vanaf

138,-per video

 
play no hover-smallplay hover-small
main-idea1

Script

Het script is een belangrijk onderdeel van de presentatie. Schrijf puntsgewijs uit wat je wilt vertellen. Houdt hierbij de doelgroep in gedachten. Wat zijn hun behoeften en problemen en hoe kan jij en de producten daarbij helpen.
cast-suit2

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit scheelt echt heel veel bij videoproductie.
action-clapper3

Draaidag

Op de draaidag komt alles samen, de studio staat gereed en jij bent volledig voorbereid om te shinen. Tijdens de draaidag kun je meerdere video’s opnemen die je later in het jaar pas wilt publiceren. De opname opslag is onbeperkt.
clip-editing-montage4

Nabewerking

Zodra al het ruwe materiaal geschoten is komt de nabewerking van de video’s. Dit doe ik zo snel mogelijk na het draaien, bij voorkeur op dezelfde dag. Een professionele video van 1 minuut heeft ongeveer 1 uur aan nabewerking gekost.

Script

Het script is een belangrijk onderdeel van de presentatie. Schrijf puntsgewijs uit wat je wilt vertellen. Houdt hierbij de doelgroep in gedachten. Wat zijn hun behoeften en problemen en hoe kan jij en de producten daarbij helpen. Hieronder een aantal tips om rekening mee te houden voor het schrijven van een goed script:

Algemeen

 • Gebruik korte en actieve zinnen.
 • Gebruik niet te veel herhalingen
 • Houd de doelgroep in gedachten.
 • Gebruik de taal en termen die je doelgroep ook gebruikt.
 • Indien je voor meerdere platformen verschillende video’s wilt maken dien je rekening te houden met de maximale toegestane lengte van de video’s. Maak bijvoorbeeld een lange versie voor de website en korte versie voor Instagram.
 • Schrijf in bulletpoints zodat je zelf een natuurlijk spontaan en enthousiast verhaal ervan maakt.
 • Eindig je verhaal met een korte samenvatting.

Productvideo

 • Omschrijf de problemen die klanten mogelijk ervaren.
 • Geef per probleem een duidelijke oplossing.
 • Omschrijf de ingrediënten en actieve werkstoffen in het product.
 • Gebruik de productnaam niet te vaak.

Bedrijfsvideo

 • Omschrijf de sfeer en professionaliteit van het bedrijf.
 • Omschrijf wat voor soort klanten bij jullie komen.
 • Omschrijf de positieve ervaring die klanten hebben beleefd.
 • Geef aan met wat voor soort problemen of wensen de klanten bij jullie terecht kunnen.
 • Geef ook aan wat jullie vooral niet doen en waarom.
 • Gebruik de bedrijfsnaam niet te veel.

Voorbereiding

Oefenen en bijschaven.
Zodra het script klaar is kun je gaan oefenen. Doe dit voor de spiegel of neem het op met je mobiel. Kijk kritisch, niet te 😊, hoe je overkomt, of de tekst lekker loopt en of je binnen de gewenste tijd blijft.

Decor
Bedenk in welk decor je de presentatie wilt geven. Een neutraal decor werkt meestal het beste om een tijdloze en professionele video te creeren. Vaak komt een staande presentatie beter over omdat je houding dan beter is je actiever overkomt. Voor productpresentatie is het mogelijk gewenst om een tafel te gebruiken waar de producten op staan. Geef van te voren aan wat hier je wensen in zijn dan zal ik je daarin adviseren.

 

Presentatie
Een no-brainer voor jouw branche; Zorg dat je er netjes uitziet. Maak op tijd een afspraak bij de kapper indien dat nodig is. etc. Houd er ook rekening mee dat de video’s lang meegaan voorkom dus een seizoensgebonden stijl en kleding. Zorg ook dat je toilet artikelen en reserve kleding meeneemt mocht er iets mis gaan. Bij make-up gebruik dient dit mat en waterproof te zijn i.v.m. zweten. Voorkom ook groene kleding i.v.m. het greenscreen.

 

Props
Welke spullen wil je gebruiken in de presentatie? Verzamel dit op tijd! Denk ook aan levertijd van producten en marketing materiaal. Mogelijk wil je al een kerstgroet opnemen waarbij je een kerstmuts op wilt bijvoorbeeld.

 

Catering
Het filmen kan lang duren, de lampen en het presenteren maken je dorstig. Zorg dat je genoeg te eten en te drinken bij je hebt.

 

Rust
Houd het rustig een aantal dagen voor de draaidag. Wees uitgerust en voorkom een schorre en verkouden stem.

 

Script
Print het script 2x uit zodat je per take kan kijken wat je presentatiepunten zijn. 1 kopie ontvang ik graag om mee te kijken tijdens de opname en voor de nabewerking.

Bestanden
Indien er fotomateriaal en logo’s verwerkt moeten worden in de video ontvang ik daarvan graag zo groot mogelijke bestanden voordat de draaidag begint.

 • Logo’s en huisstijl elementen
 • Productfotografie
 • Achtergrond foto
 • Help foto’s bij presentatie denk aan infographics, schema’s diagrammen etc.
 • Geluidseffecten
 • Ander video

Draaidag

Op de draaidag komt alles samen, de studio staat gereed en jij bent volledig voorbereid om te shinen. Tijdens de draaidag kun je meerdere video’s opnemen die je later in het jaar pas wilt publiceren. De opname opslag is onbeperkt.

Greenscreen

Ik maak gebruik van een greenscreen. Het voordeel hiervan is dat je elke willekeurige achtergrond kunt projecteren in de nabewerking, maar als groene kleding je favoriet is werkt het niet. We kunnen ook met een bluescreen werken, maar dan geld dat je geen blauwe kleding kunt dragen.

Ruimte

De ruimte is beperkt. De afmetingen van de ruimte zijn 3 x 6 meter. De apparatuur neemt aardig wat ruimte in dus er is enkel ruimte voor opnemen van 1 persoon. Er is ruimte voor een stoel en klein bureau, maar die dien je zelf mee te nemen. Zie ook het voorgaande kopje “props” en “decor”. Je kunt wel iemand meenemen om te helpen met opbouwen en eventueel de visagie.

Faciliteiten

In het bedrijvenverzamelgebouw is een gezamenlijke toiletruimte met spiegel aanwezig. Parkeren kun je gratis naast het gebouw.

Geluid
Je krijgt een lavelier microfoon opgeklemd. Dit is een klein microfoontje dat aan je kleding geklemd wordt aan zo dicht mogelijk bij je mond. Het draaitje loopt onder de kleding naar de camera. Houdt hier rekening mee met de kledingkeuze.

Opname
De camera staat op een statief en via de computer kan ik de camera bedienen. Kijk in de camera alsof daar de ogen van de klant zijn. Mocht er iets mis gaan kun je gewoon opnieuw beginnen terwijl de camera loopt dit knippen we in de nabewerking er allemaal uit. Eventueel kun je ook gebruik maken van het voorvertoonscherm op de camera om jezelf tijdens de opnames te zien. Terugkijken van de opnames doen we op de grote schermen op de computer.

Spiekbriefje
Het uitgeprinte script kun je eventueel als spiekbriefje bij je houden, of zelfs achter de camera zodat je daar tijdens de opname vanaf kunt lezen. Ik raad dit laatste niet aan, maar het uit je hoofd op een natuurlijke manier te vertellen. Dit komt veel prettiger over.

Nabewerking

Zodra al het ruwe materiaal geschoten is komt de nabewerking van de video’s. Dit doe ik zo snel mogelijk na het draaien, bij voorkeur op dezelfde dag. Een professionele video van 1 minuut heeft ongeveer 1 uur aan nabewerking gekost.

Sequence
Van te voren moet bepaald worden in welke sequence de video’s geproduceerd moeten worden. De sequince omvat de verhouding, resolutie, bitrate etc. De sequence is afhankelijk op welk platform je de video’s wilt publiceren. Publiceer je het enkel op youtube in breedbeeldverhouding of wil je ook vierkante video’s voor Instagram? Geef dit voor de nabewerking aan.

Selecteren
Uit het materiaal selecteer ik de beste shoots per video.

Effecten
Het greenscreen vervang ik door een achtergrond naar keuze welke in de voorbereiding is aangeleverd. Zie kopje “bestanden”.  Kleur, uitsnede en positionering wordt ook netjes gezet.

Stills
Het aangeleverde beeldmateriaal verwerk ik op de juiste plaats en tijd in de video’s.

Overgangen
Tussen verschillende onderwerpen kunnen overgangen geplaatst worden.

Animatie
Om de presentatie verder te verduidelijken zullen er animaties van tekst en beeld worden toegevoegd.

Intro
Een professionele intro in lijn met de huisstijl wordt ontworpen. Deze kan voor elke video worden getoond. 

Geluid
Om de effecten en intro extra kracht bij te zetten worden er geluideffecten toegevoegd.  

Teaser shot
Er wordt een ontwerp gemaakt voor de teaser. Dit is het plaatje dat mensen zien voordat ze de video aanklikken, start via autoplay of met de muis eroverheen hoveren. Dit zie je ook in zoekresultaten terugkomen. Een aantrekkelijke teaser verleid mensen om de video te bekijken. 

Finetunen
Zodra de nabewerking gereed is worden de video’s voorgesteld ter evaluatie. In overleg stemmen we de puntjes op de i af waarna nog 1 nabewerkingsronde plaats vindt. Wees in de feedback zo specifiek mogelijk en lever indien mogelijk voorbeelden aan om zo snel mogelijk tot het gewenste resultaat te komen. Extra nabewerkingsrondes vinden op nacalculatie plaats.

Ondertiteling
Zodra de video gereed is voor publicatie dient er nog een ondertiteling te worden toegevoegd. Vaak worden de video’s op een mobiel apparaat bekeken of in situaties waarin het geluid niet aanstaat. Ook is dit goed voor zoekmachine optimalisatie (SEO). Bij  de meeste platformen staat het geluid ook standaard uit. Er dient een transcript gemaakt te worden van alle gesproken tekst, en dit dient vervolgens op de juiste tijdscode getoond te worden. Indien gewenst dient het transcript ook vertaald te worden naar talen die de doelgroep spreekt. Voor de meeste platformen (YouTube, LinkedIn, Facebook) is het mogelijk om de ondertiteling aan en uit te schakelen en de gewenste taal te kiezen. Voor Instagram dient het transcript in de video “gebakken” te worden. Er is dan niet de mogelijkheid om de ondertiteling uit te zetten of te wisselen van taal.

Oplevering
Na de nabewerking zijn de video’s gereed en ontvang je de definitieve videobestanden. Bedenk goede en uniforme titels en omschrijvingen voor de video’s. Voor het plaatsen en publiceren op de diverse platformen is de ondersteuning op nacalculatie. Het bron materiaal wordt bewaard op een online opslag. Indien er in een later stadium opnieuw nabewerkingen gedaan moeten worden, bijvoorbeeld voor nieuw logo te plaatsen, is dit mogelijk op nacalculatie.

Vanaf

138,-per video

Wat kost een berijfsvideo?

Voor 11 professionele video’s komt de investering neer op € 138,- per video.

Uitgaande van een draaidag van 4 uur en een productie van 1 bedrijfsvideo van 2 minuten en 10 productvideo’s van 1 minuut. Prijzen zijn een indicatie in euro's en ex. btw en onder voorbehoud van prijswijzigingen.

 

 

Prijs

Draaidag   

Gebruik van studio, professionele apparatuur en begeleiding. Ik adviseer om hier 1 dagdeel van 4 uur voor te rekenen. Onbeperkte video opname.

400

Nabewerking   

Concept nabewerken inclusief teasershot en 1 extra nabewerking voor finetunen.

Advies voor 1 bedrijfsvideo van 2 minuten en 10 productvideo’s van 1 minuut

900

Ondertiteling   

Transcript maken in srt formaat voor 1 bedrijfsvideo van 2 minuten en 10 productvideo’s van 1 minuut in 1 taal (Nederlands).

225

Totaal

 

1525

 

 Optioneel:

 

 

Script

Advies en ondersteuning op aanvraag

Op nacalculatie

Voorbereiding

Advies en ondersteuning op aanvraag

Optioneel huur of aanschaf van props en decoratie

Op nacalculatie

Extra nabewerking

Extra nabewerking op basis van dan geldende uurtarief.

Op nacalculatie

Videocontent abonnement

Waarom meer video's produceren?

1 minuut aan video zegt meer dan 1,8 miljoen woorden

  Waar kan ik je mee helpen?


  📞 Bel nu